Hotel Novi Travnik

 
A view at the Hotel Novi Travnik Bosnia and HerzegovinaHotel Novi Travnik podignut je 1981/82 godine. On je bio nasljednik Hotela Bratstvo podignutog davne 1952 godine, a koji je kasnije cesto nazivan Stari Hotel (koji je za vrijeme rata unisten u borbama).
Po svojoj opremljenosti Hotel Novi Travnik mogao se porediti sa mnogim vecim hotelima B-kategorije.
Raspolagao je sa 155 lezajeva u apartmanima, dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama.
U hotelu je bio restoran sa terasom, aperitiv bar, free-shop, frizerski i kozmeticki salon, a jedno vrijeme u hotelu je radila Dalmatinska konoba smjestena u prostorijama okrenutim prema stadionu FK Bratstvo.
 
Bar at the Hotel Novi Travnik Bosnia and HerzegovinaUgodna atmosfera i unutrasnje uredjenje ucinili su ga omiljenim mjestom okupljanja gradjana Novog Travnika pa i sire Lasvanske regije.
Hotelski restoran je stalno imao orkestar koji je zbavljao posjetioce u vecernjim casovima.
Vrlo popularna i posjecena bila su gostovanja zvijezda estrade koja su bila cesto organizovana. U takvim prilikama bilo je gotovo nemoguce dobiti slobodno mjesto u sali hotela.
 
The Sport Hall in Novi Travnik Bosnia and HerzegovinaPopularne su bile i zabave u organizaciji gradskih drustava i klubova: Ribarska, Lovacka, Soferska kao i one organizirane povodom raznih praznika: 8. marta, 22. decembra i doceka Nove Godine.
Brojni posjetioci hotela sigurno se i sada sjecaju prijatnih trenutaka provedenih u Hotelu Novi Travnik.

U blizini hotela se nalazio novi stadion FK Bratstvo (tima koji se dugo godina zvao FK Metalac), te lijepa i popularna sportska dvorana kao i plivacki bazen sa kuglanom. Cijeli prostor predstavljao je centar ne samo sportskih nego i kulturnih zbivanja u gradu i narocito je privlacio mladje generacije novotravnicana.

 
Fotografije su iz jednog starog hotelskog prospekta. Prenesene su bez dozvole fotografa Nihada Korica, koji ce nam to sigurno oprostiti.
 

Ova stranica je izmijenjena zadnji put 14. oktobra 1997

 

NAZAD

 

 Copyright: 1996-2006 Siba´s Friends and Relatives Worldwide, Inc.