Novo na Novi Travnik Homepage


Na ovom mjestu ce stalno biti objavljivane novosti o radu Siba's Friends and Relatives Worldwide Inc. sto ce reci: onih koji se trude da na Internetu budu brojni sajtovi vezani za nas voljeni grad Novi Travnik i njegove stanovnike bilo gdje da se nalaze.
Gdje ste sada prijatelji? Poruke unesene 23. marta 2013

 

 

Objavljena je knjiga "Priče Kapetana Sibe"

Priče Kapetana Sibe

Objavljena je knjiga "Priče Kapetana Sibe" (Izdavač Welding studio, doo Zenica, ISBN 978-9958-791-08-6) našeg sugradjanina Nesiba Subašica - Sibe. Promocija knjige je bila u u Zenici uz prisustvo mnogih zainteresovanih. Jos jednu reportazu sa promocije mozete naci na ovoj adresi.

Knjiga sadrži nove tekstove kao i tekstove sa Sibinog bloga poznate od ranije koji su za objavljivanje u knjizi obradjeni i prošireni. Sadržaj knjige bogato je ilustrovan fotografijama i dokumentima iz rata.

Prvo izdanje knjige gotovo je rasprodano. Zainteresovani za kupovinu knjige se mogu obratiti direktno autoru: subasic_siba@yahoo.com

21.08.2012.

jedan mali prilog sajtu su marke Bosne i Hercegovine izdate nakon 2000 goddine. Pogledajte (radovi su u toku!) na adresi:

http://www.novitravnik.org/stamps/

20.04.2012.

 

Webportal Ljuti Bosanci objavio: Priča o uspješnoj braći i sestrama Lugan.

Ermin (19), Emin (17), Sulejman (14), Amar (11), Lejla (6) i Senema (3) jednim prezimenom Lugan su prava sportska porodica koji živi u Novom Travniku, te smo ovom prilikom napravili jednu kratku priču o njima.

Nastavi ovdje ...

08.01.2012.

 

Webportal Ljuti Bosanci objavio je intervju:

Ermin Lugan naš mladi i perspektivni takmičar u kickboxu. Ovaj osamnaestogodišnjak iz Novog Travnika bio je dva puta je bio državni prvak u svojoj kategoriji i treći na Svjetskom Kupu koji je održan prošle godine i takođe državni prvak u Thai boksu. Inače porodica Lugan mogla bi se pravom nazvati pravom sportskom ekipom, jer brat Emin također se bavi kickboxom, a mlađi Erminov brat također je nosilac smeđeg pojasa u karateu.

 

Nastavi ovdje ...

18. 07. 2011

 
 

 

In memoriam: Milorad "Blaž" Blažić  (1954-2011)

28042011

Od sada, na dalje i u buduce, vasu postu /naravno elektronsku) saljite na ovu adresu:

ratanjska@novitravnik.org

 

Izradu ovih stranica pomogli su mnogi. Nije moguce sve posebno nabrojati (neki zele da ostanu anonimni) zato im svima upucujemo jedno veliko HVALA!

Posebna zahvalnost ide posjetiocima ovih stranica ciji prilozi, slike i komentari cine osnovni materijal i najveci dio sadrzaja. Slobodno mozemo tvrditi da je ovo sajt koji prave sami posjetioci i prema zeljama posjetilaca.

Ima i onih koji su pokusali obrnuto, slali nam izraze svog nevaspitanja putem e-mail poruka i.t.d. Posto im to, sto se iz prilozenog dokaza (da nas sajt jos uvijek postoji) da utvrditi, nije uspjelo pozdravljamo ih sa popularnom pjesmom "Dabogda te rahmetli nene po Lasvi kukom trazila" u izvodenju hora i orkestra "Veseli Bosanci Dr. Zukica".

Njihovu CD/kasetu "Gratest Hits of the 90's" na kojoj je i najveci uspjeh svih vremena: "Oh Crazy Days" mozete neruciti na ovoj adresi.

Galerija slika novotravnicana u svijetu

Novi Travnik Reunion 2009 - slike sa skupa

Jos "novih" slika iz Novog Travnika izmedju 1959 i 1960 godine koje je poslao Antun Kladaric (pogledajte i sajt na kome se nalazi jos zanimljivog materijala na adresi: www.kladaric.net ).

Slike iz Atlante, USA koje je poslao Halim Subasic

04052008

 

Nove stare slike Novog Travnika kakav je bio 1950-ih godina koje je poslao Antun Kladaric i sliku sa proslave 20 godina mature, generacija 1987 koju je poslala Mirela (Kranjc) Meehan.

03052008

22.02.2008

Spomenar Nove poruke unesene 1. Maja 2008

 
 
Novotravnicani u medijima (stranim i domacim). Natpisi iz septembra 2007 postavljeni na sajt 22. decembra 2007
WWW adresar stranica o novotravnicanima i/ili Novom Travniku, nove adrese unesene 6. avgusta 2007
 
  E-mail adresar novotravnicana u svijetu Nove adrese unesene 6. oktobra 2007 Izmjene i unos novih adresa stalno kasne pa vam preporucujemo da se koristite i adresama u spomenaru jer adrese u adresaru mogu biti zastarjele.
Tekst i slike o popravci mosta u Sebešiću objavljeno 10. marta 2006

Stare tekstove objavljene na stranici novosti i razne druge tekstove i informacije koje vise nisu toliko aktuelne potrazite ovdje.

Igrom slucaja pronadjena je kopija prvog sajta posvjecenog markama Bosne i Hercegovine a koji je nekada davno bio postavljen na Bosnia-online.com (sajta koji vise ne postoji iako je aktivnost nastavljena na adresi: www.bol.ba ). Ova kopija sadrzi vjerovatno neke od linkova do adresa koji nisu u upotrebi a koje ne zelimo da mijenjamo iz sentimentalnih razloga. Razlog za objavljivanje lezi i u tome sto zelimo da pokazemo ljepotu bosanskih maraka (iako neki najvise vole one druge marke  (DM). Postavljeno na sajt 10. aprila 2006.

Cestitamo (mehko nam je ch ali je sve ostalo tvrdo) dobili ste virus, nova serija 17. jula 2005
Links and Favorites, novi linkovi dodati su 5. maj 2007
 
Internet Security ima novi sadrzaj o kako smo (i zasto) odlucili zastititi vase adrese od kradljivaca e-mail adresa od 9. septembra 2002.
 
 

Novo na Siba's Home Page

Sibine stranice na Internetu su dozivjele malo obimniji "face-lifting" tako da su sada preglednije i lakse za koristenje. Obnovljeni sajt postavljen na server krajem maja 1998. Od orginalne prve verzije sajta iz 1996 godine malo sta je ostalo. Redizajn sajta i unos novih slika u album izvrsen je 9. septembra 1999.Ukidanjem Geocities.com je ukinut i sajt o Sibi, jedna kopija sajta se nalazi ovdje. Druga kopija sajta je ovdje.

Pisma za Sibu, od sada, na dalje i u buduce saljite na:

ratanjskasubasic_siba@yahoo.com

Naravno, prije slanja poruke, uklonite "ratanjska" iz adrese. Prava adresa je samo ono sto je napisno crvenom bojon. Ostalo je samo zastita od kradljivaca adresa.

 

Novo na MEDEX Home Page

Prvobitna verzija MEDEX sajta je nestala ukidanjem Geocities.com.

 

.Izmjenjeno, dopunjeno i objavljeno: 09-07-2020.

Nazad

.

Copyright © 1996 - 2011 Siba´s Friends and Relatives Worldwide Inc.