Novotravničani širom svijeta

Dio 71

 
Ove fotografije su snimljene svuda u svijetu gdje se nalaze razasuti nasi sugradjani. Kao i uvijek druze se, posjecuju i sastaju se kako su to uvijek cinili novotravnicani.
 

Ovdje su tekst i slike o popravci mosta u Sebešiću koje nam je poslao Darko ratanjskadarko365@net.hr (ukloni ratanjska kako bi poslao e-mail Darku). Buduci da su slike bile velike uradjena je jedna galerija koja sadrzi sve slike koje je Darko poslao (malo smanjene radi smanjenja saobracaja na serveru).

Dalje slijedi Darkov text i slike:

MOST JE ZAVRŠEN NAKON PAR DANA S TIM DA NIJE KONAČNO RJEŠENJE JER JE POTREBNO DA MOST BUDE NAPRAVLJEN OD BETONA. 

POSTOJI JOŠ JEDAN MOST PREMA CENTRU SELA KOJI NIJE NAPRAVLJEN. POTREBNA JA HITNA SANACIJA PUTEVA, JER PRILIKOM PADANJA KIŠE DOGAĐA SE DA VODA NE MOŽE NORMALNO OTICATI , DOLAZI DO ZAGUŠENJA ODVODA ŠTO DOVODI DO IZLIVA I VODA JEDNOSTAVNO ODNESE PUTEVE. 

ZBOG TOGA JE U 2005 GOD. DOŠLO DO VELIKH POPLAVA I VELIKE MATERIJALNE ŠTETE. SUKRIVCI SU I DJELATNICI DVIJU ŠUMARIJA JER PRILIKOM SJEČE SVA DRVNA MASA KOJA SE NE IZVUČE NA LAGER I ONA KOJA OSTANE KAO OSTATAK A NALAZI SE U ODJELIMA ZAVRŠI U KORITU POTOKA.

POŠTO OPĆINSKE VLASTI IMAJU INTERES SAMO ZA ŠUMU A NE I ZA INFRASTRUKTURU POTREBNO JE NAĆI DONATORA ILI NEKA DRUGA FINANCISKA SREDSTVA DA BI SE SANIRALO POSTOJEĆE STANJE.

 

Prethodna stranica | Sljedeca stranica

Novi Travnik HP

 

Ova stranica je uradjena 09 jul 2020

 

Copyright : 1997-2006 Siba´s Friends and Relatives Worldwide, Inc.